SELECTIE VAN PROJECTEN

HOTEL AMSTERDAM - SCHIPHOL

Op een steenworp afstand van Amsterdam-Schiphol en in de directe nabijheid van Royal FloraHolland ligt Green Park Aalsmeer, een voormalig kassengebied dat wordt getransformeerd tot een hoogwaardig bedrijvenpark met een mix van werk en leisure functies.
Centraal in Green Park ontwikkelt DCD een 500 kamers tellend hotel voor een wereldwijd opererende hotelketen. Het ontwerp van het hotel is van Wiel Arets Architects en refereert aan het karakteristieke silhouet van de kassen die hier eerst stonden.
Het dual branded hotel voor zowel zakelijke reizigers als ook voor toeristen, heeft de beschikking over meerdere restaurants, bars, vergaderfaciliteiten en een uitstekende parkeervoorziening. De grand opening staat gepland voor 2022.

HOTEL DE VESTE IN SCHIEDAM

Schiedam is volop in ontwikkeling. De realisatie van het Euroscoop Cinema & Leisure Centrum en de opstart van de grootschalige gebiedsontwikkeling A20-zone Schiedam zetten deze stad op de kaart.

 

Hotel de Veste gelegen ter hoogte van rijksweg A20 - Schiedam Centrum, heeft een geweldige ligging in een economisch krachtig gebied. De loopafstand tot Schiedam Centrum, de nabijheid van Rotterdam Centrum, de Schiedamse en Rotterdamse havens, een Intercitystation en een knooppunt van openbaar vervoer geven deze locatie een triple A-status.

 

Het door DCD te ontwikkelen Hotel De Veste ligt tegen het Euroscoop Cinema & Leisure Centrum en biedt ruimte aan circa 300 hotelkamers en kamers voor extended stay.

GEBIEDSONTWIKKELING HOLLAND PARK IN DIEMEN

Holland Park is een bijzondere woonbuurt in ontwikkeling: stedelijk wonen in een parkachtige omgeving met veel groen en water. Het is een uitstekend bereikbaar gebied. Niet alleen door zijn ligging op 10-15 minuten van hartje Amsterdam, maar juist ook door zijn betaalbaarheid. In totaal worden er in het gebied 3.000 wooneenheden gebouwd, aangevuld met ca. 7.500 m2 aan winkels, horeca en dienstverlening. Er komt een grote diversiteit aan woningen voor starters, kleinere huishoudens, expats, forenzen en gezinnen. Deze unieke woonomgeving is ontworpen door architect en stedenbouwkundige Sjoerd Soeters en is geïnspireerd op het Java Eiland in Amsterdam en Sluseholmen in Kopenhagen.

 

Naast ontwikkeling en realisatie van de woningen realiseert opdrachtgever Bergwijkstadspark BV ook het openbare gebied. Waterpartijen, kades, bruggen en nieuwe lanen vormen gezamenlijk de nieuwe openbare ruimte die – na aanleg – overgedragen wordt aan de gemeente Diemen. De bouw van de eerste woningen is in september 2015 gestart.

 

Holland Park wordt in opdracht van Bergwijkstadspark BV ontwikkeld door Bouwaccent BV en Snippe Projecten BV. De aandeelhouders van DCD zijn tevens participant in de ontwikkeling van Holland Park.

 

www.hollandpark.nl

GEBIEDSONTWIKKELING MAASHAEGHE PARK IN BOXMEER

Het voormalige ziekenhuisterrein in Boxmeer wordt getransformeerd naar een kwalitatief hoogwaardige woonlocatie met de naam Maashaeghe Park. Het park, gelegen op een steenworp van het centrum van Boxmeer, is een bijzondere enclave in een prachtige landschappelijke setting midden in natuurgebied de Maasheggen en vlakbij de Maas.

 

Ontworpen met veel respect voor het landschap biedt Maashaeghe Park een comfortabele, veilige en parkachtige woonomgeving met uitermate stijlvolle vrijstaande woningen. Aangeboden worden royale, zelf te bebouwen kavels of mooi vormgegeven vrijstaande woningen. Toekomstige bewoners kunnen kiezen uit een groot aantal mogelijkheden om de woningen naar eigen inzicht in te delen en uit te breiden.

 

Maashaeghe Park is een ontwikkeling van Maashaeghe Properties CV in samenwerking met Dutch City Development.

 

www.maashaeghepark.nl

HERTOG STAETE IN NIJMEGEN

Hertog Staete is gebouwd op een archeologisch zeer belangrijke plek in Nijmegen. Tijdens de bouwwerkzaamheden werden Romeinse funderingen en een Middeleeuwse stadswal gevonden. Op creatieve wijze zijn de archeologische resten en de gereconstrueerde delen van de stadsmuur en -poort opgenomen in het ontwerp van het nieuwe gebouw. Het gebouw bestaat uit een volledig ondergrondse parkeergarage, commerciële ruimten op de begane grond en een plint met daarboven 44 luxe vrije sector huurappartementen.

 

Hertog Staete is ontwikkeld in opdracht van de Renschdael Groep. De vrije sector huurappartementen zijn verkocht aan een institutionele belegger.