GEBIEDSONTWIKKELING HOLLAND PARK IN DIEMEN

Holland Park is een bijzondere woonbuurt in ontwikkeling: stedelijk wonen in een parkachtige omgeving met veel groen en water. Het is een uitstekend bereikbaar gebied. Niet alleen door zijn ligging op 10-15 minuten van hartje Amsterdam, maar juist ook door zijn betaalbaarheid. In totaal worden er in het gebied 3.000 wooneenheden gebouwd, aangevuld met ca. 7.500 m2 aan winkels, horeca en dienstverlening. Er komt een grote diversiteit aan woningen voor starters, kleinere huishoudens, expats, forenzen en gezinnen. Deze unieke woonomgeving is ontworpen door architect en stedenbouwkundige Sjoerd Soeters en is geïnspireerd op het Java Eiland in Amsterdam en Sluseholmen in Kopenhagen.

 

Naast ontwikkeling en realisatie van de woningen realiseert opdrachtgever Bergwijkstadspark BV ook het openbare gebied. Waterpartijen, kades, bruggen en nieuwe lanen vormen gezamenlijk de nieuwe openbare ruimte die – na aanleg – overgedragen wordt aan de gemeente Diemen. De bouw van de eerste woningen is in september 2015 gestart.

 

 

 

 

Holland Park wordt in opdracht van Bergwijkstadspark BV ontwikkeld door Bouwaccent BV en Snippe Projecten BV. De aandeelhouders van DCD zijn tevens participant in de ontwikkeling van Holland Park.

 

www.hollandpark.nl